2011. szeptember 24., szombat

Marosi Ernő: Lossonczy Tamás, Lossonczy Ibolya - Jelenlegi ára: 1 000 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Lossonczy Tamás - Lossonczy IbolyaA könyv listaára: 1200 Ft. Leírás:
A kettős művészportré tisztelgés a 95. születésnapját ünneplő Lossonczy Tamás ( 1904) festőművész és társa, felesége, az 1992-ben elhunyt szobrászművész, Lossonczy Ibolya (1906-1992) művészete előtt. Nem szokványos művészmonográfiát jelentetett meg a Balassi Kiadó a hazai nonfiguratív festészet élenjáró mestere születésnapja alkalmából (néhány éve Pataki Gábor tollából jelent meg ilyen kismonográfia az Új Művészeti Alapítvány kiadó sorozatában, L: 9520064), hanem tanulmányok csokrát adja közre, amelyek rámutatnak Lossonczy Tamás művészetének lényegi vonásaira, műveinek elemző bemutatásával közelebb viszik a művészetkedvelő olvasókat képeinek értelmezéshez, megértéséhez. Marosi Ernő tanulmánya (Lossonczy Tamás egy ciklusa 1991-ből) a festőművésznek egy 1991-ből való, tizenhat darabból álló sorozatát, a képek szín- és formavilágát (Réveteg révész, Aranypart III., Lengés és repülés, Aranypart IV. stb. ) elemzi. Mezei Ottó a művész legújabb munkáit sorozatait, festményeinek több képcsaládra tagolódó vonulatát - számbavéve értelmezi, visszakanyarodva a háború alatti képeihez (A festő, aki önmaga társas lénye). Passuth Krisztina ugyancsak egy sorozatot választott tanulmánya tárgyául (Lossonczy Tamás: Sorozat öt képből), öt nagyméretű képből álló, 1999-ben keletkezett műveket, rokon szemléletet tükröző, redukált jelrendszert használó alkotásokat (Kalandozások a végtelenben Galaktikák Megtermékenyített irányultságok Illeszkedések és tágulások Othello). Pataki Gábor Lossonczy Tamás rajzainak, grafikáinak szentelte időrendi megközelítésű írását (Szabadság-dokumentumok). A kötet végén Nagy Ildikó Lossonczy Ibolya szobrairól, Szabó Júlia pedig a képzőművésznő pasztelljeiről ír nagy elismeréssel, az újrafelfedezés örömével: ... halála után művei nem halványodtak emlékké, nem fakultak meg, hanem mint a virágkelyhek vagy a falevelek egyre tökéletesebbnek tűnnek. Rövid életrajzi vázlatok, a művészházaspár egyéni és cs oportos kiállításainak felsorolása, valamint válogatott bibliográfia egészíti ki az ismertetett művek reprodukcióival díszített, igényes kiadványt, amelyet - mindenkinek érdemes a figyelmébe ajánlani, aki szereti és érti a nonfiguratív művészetet. ISBN: 963-506-275-3A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 10. 00 és 17. 00 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 000 Ft

Az aukció vége: 2011-09-19 22:59
. Marosi Ernő: Lossonczy Tamás, Lossonczy Ibolya - Jelenlegi ára: 1 000 Ft