2011. augusztus 25., csütörtök

Teleki József: Hunyadiak kora Magyarországon 1. - Jelenlegi ára: 4 305 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Hunyadiak kora Magyarországon. 1. köt. A könyv listaára: 5250 Ft. Leírás:
A politikus, történetíró Teleki József fő műveként tizenkét kötetben kívánta feldolgozni a 15. század második felét, a Hunyadiak, a kormányzó Hunyadi János és I. Mátyás király korának történetét. Az MTA első elnökének fő célkitűzése az volt, hogy egy olyan művet alkosson, amely meghaladva az elődök módszereit, szaktudományos módszerekkel - a történeti munkákat eredeti forrásokkal szembesítve - dolgozza fel a magyar történelmet. Választása saját bevallása szerint - a magyar történelem egyik legérdekesebb és legfényesebb korszakára esett, amelyet addig meglepően elhanyagoltak a történetírók. Az időszakot nemcsak azért tartja jelentősnek, mert a két Hunyadi idején Magyarország az egész európai térségre befolyással volt, hanem azért is, mert országlásuk egybeesett a középkor és a modern kor közötti nagy korszakváltással, a rendi társadalmi berendezkedés kiépülésével. Az alapos koncepció szerint megtervezett mű első részét a nemzetközi viszonyok bemutatásába ágyazott magyar politikatörténet alkotta. Ezt egészítette volna ki a második rész, amelyben a belső társadalmi viszonyokat foglalta volna össze, és amelynek elkészítése az utódokra maradt (legutóbb ld. Csánki Dezső, Magyarország történelmi földrajza a Hunyadiak korában [elektronikus dok. ] 200223241). Végül egy háromkötetes okmánytár zárja a munkát, amellyel a következő nemzedéket biztatta a kutatás és értelmezés folytatására. Az ötkötetes politikatörténeti összefoglaló első kötete a Luxemburgi Zsigmond halálát követő eseményekkel veszi kezdetét és az elbeszélést 1446-ig folytatva mutatja be, hogyan emelkedett fel Hunyadi János a kormányzói székig. A kiadó tematikus reprint sorozatában ezúttal a maradandó történetírói munka még Teleki József által sajtó alá rendezett (eredetileg 1852 és 1856 között megjelent) köteteit (I-V. és X-XII. ) adja közre hasonmás formában. ISBN: 978-963-06-9612-8A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 4 305 Ft

Az aukció vége: 2011-08-30 18:22
. Teleki József: Hunyadiak kora Magyarországon 1. - Jelenlegi ára: 4 305 Ft